Your Cart

Hand Tears Around the World: Product review by a CrossFit Open athlete from Holland

Posted by: Devin Glage


Guest post from 2015 CrossFit Open Competitor Loes Duinmeijer of The Netherlands. Scroll to the bottom for the English translation.

 

In het verleden heb ik door oefeningen, zoals t2b of kipping pull-ups, vaak last gehad van blaren of zelfs open wondjes aan mijn handen.

Ik heb veel producten gebruikt om mijn handen hier tegen te beschermen. Sporttape, turnleertjes, handschoenen enzovoort.

Maar niets voelt zo fijn als je eigen handen om de stang. Dan voel je echt wat je aan het doen bent. Dit betekend voor mij dat mijn handen keer op keer open gaan. Nou vind ik dit tijdens een WOD niet erg maar de tijd erna vind ik een drama! Ik kan dan zeker een week niet normaal trainen. Door de wondjes aan mijn handen kan ik een barbell niet eens meer comfortabel vasthouden. Ik vind het dus belangrijk dat de wondjes aan mijn handen zo snel als mogelijk herstellen.

De CrossFit open zat er weer aan te komen en dus wilde ik dit probleem voor zijn. Geen kapotte handen meer en keihard kunnen knallen tijdens elke WOD!

Bij Crossfit Alkmaar, de box waar ik train, verkopen ze RIPT Skin SystemsAangezien ik bereid was om alles te proberen heb ik een doosje RIPT Skin Systems gekocht.


Na het product een aantal weken in huis te hebben gehad en sporadisch te hebben gebruikt merkte ik tijdens de reguliere trainingen al verschil. Voorheen lagen mijn handen al open als ze t2b of pull-ups op het bord zagen staan. Nu gaat het al weken goed.

Toen was het zover. Zaterdag 28 februari en 15.1 stond op het programma.
Iedereen weet ondertussen dat daar t2b in zaten, niet mijn sterkste punt.
Door slechte techniek en waarschijnlijk het harde knijpen in de stang lagen mijn handen in ronde 1 al open. Opgeven was voor mij geen optie. Dan maar incasseren.

Thuis gekomen heb ik meteen mijn handen goed schoon gemaakt en de quick fix er aantal keren per dag opgesmeerd. Zondag waren mijn handen nog gevoelig en lagen ze deels open maar maandag waren ze alweer dicht. De overtollige randen weggeschuurd met de schuursteen en 2x daags smeren met daily dose. Ze zien er nog niet al te mooi uit, maar ja of ze er ooit nog mooi uit gaan zien is maar de vraag met crossfit handen

Trainen gaat tenminste weer en ik ben klaar voor 15.2!

Het is niet goedkoop maar je krijgt in 1 doosje alles wat je nodig hebt en het werkt super goed.

RIPT Skin Systems is een echte aanrader. Het is niet goedkoop maar je krijgt in 1 doosje alles wat je nodig hebt en het werkt super goed. De schuursteen kan je het beste gebruiken onder de douche, schuur alleen de ruwe/harde eelt van je handen en smeer het daarna in met daily dose. Gebruik de daily dose ook echt dagelijks! De quick fix helpt super goed en snel als je wondjes aan je handen hebt.

Ik ben erg tevreden over dit product!

 

 

 

English Translation

In the past, due to workouts including T2B or kipping pull-ups, I suffered a lot of blisters, little cuts or completely ripped hands.

I’ve tried a lot of products to protect my hands like sports tape and gloves.

But nothing feels as good as using your bare hands on the barbell or pull-up bar. Then you can feel what you are doing. But to me this means I rip my hands a lot. During the WOD’s this is not so bad, but afterward this is really bad, it holds me back from training 100% for about a week. The cuts on my hands makes holding the bar very uncomfortable, so its very important to me that my hands heal very quick.

The Crossfit Open was upon us and I wanted to get rid of this problem before that time. No ripped hands and every WOD going as hard as I could. At Crossfit Alkmaar, where I train, they sell RIPT Skin System's RIPT Kits. I was open to all solutions for this problem so I bought a kit.

After several weeks of somewhat using it I already noticed the difference while training. Normally I would rip my hands whenever T2B where on the whiteboard. Now I have been fine for weeks!

Then it was 15.1 time!

T2B are not my strong suit but I was determined to leave with a good score! Due to bad technique and probably squeezing my hands too hard I ripped my hands in round 1. But quitting is never an option in my books, so I carried on.

When home, I washed my hands and applied the QUICK FIX several times a day. The day after my hands where still a little sore but already a lot better. 2 days post rip my wounds were already closed. I removed the edge of the old skin with the GRINDSTONE and started applying the DAILY DOSE 2 times a day. Now my hands feel really good, still my hands do not yet look like a baby’s bottom but hey, we're CrossFitters, we don't need them looking good, we need them working.

Now I was ready for 15.2 well in time and feeling good enough to give it my all again.

At first glimpse it looks expensive, but you get all you need in that little box, and it WORKS!

RIPT Skin Systems is really good. At first glimpse it looks expensive, but you get all you need in that little box, and it WORKS! The GRINDSTONE works best in the shower. Only grind the hard, top layer off and apply the DAILY DOSE right after. Use the DAILY DOSE daily, hence the name! The QUICK FIX works really well for if you rip, it helps you back in the gym fast.

I am really happy with this product.

 

 

 

Posted by Devin Glage on


My passion for training comes from a burning desire to experience all that life has to give, and a nagging fear that at some point my body will let me down.


https://riptskinsystems.com

Liquid error (snippets/post line 40): Could not find asset snippets/relatedblogs.liquid

Leave a comment:

Please note, comments must be approved before they are published